egaline-pro-logo

Vloer egaliseren kosten te weten komen? Bij Egaline Pro stellen wij een vrijblijvende op maat gemaakte offerte op. Neem direct contact met ons op.

Vloer egaliseren

Inhoudsopgave

Vloer egaliseren

Vloer egaliseren, snel en gemakkelijk

Vloer egaliseren is ontzettend belangrijk voor het aanleggen van een dryback PVC-vloer. Heeft u een betonnen ondergrond of een gietvloer? Deze vloeren zijn glad en hard genoeg om plak PVC over te plaatsen. In veel andere gevallen zult u de de ondergrond eerst moeten laten egaliseren. Omdat dit een secuur klusje is, raden wij u aan om een professioneel in te schakelen. De stroken van plak-PVC zijn slechts enkele millimeter dik, elke oneffenheid van de ondergrond zal dan ook terugzien in de PVC-vloer. Met het inschakelen van de professionals van Egaline Pro bent ervan verzekerd dat uw vloer goed wordt geëgaliseerd.

Stappenplan voor vloer egaliseren

Hoewel het van de vloer in eerste instantie misschien een lastige klus lijkt, is het met de juiste instructies en een beetje handigheid prima zelf te doen. Door zelf uw vloer te egaliseren hoeft u alleen producten te kopen die u nodig heeft. Op deze manier bespaart u enorm veel geld. Lijkt dit toch een moeilijke klus voor u te zijn of heeft u twijfels? Laat uw vloer dan egaliseren door de professionals van de Egaline Pro.

Stap 1

De eerste stap is het kiezen van de juiste soort egaline die bij uw vloer en behoeftes past. Wij van Egaline Pro hebben diverse soorten egaline in ons assortiment. Alleen als u de juiste egaline en voorstrijk gebruikt kunt u tot een goed en strak eindresultaat komen en vochtproblemen voorkomen. 

Stap 2

Voordat u egaline kunt aanbrengen op uw ondervloer moet de vloer stabiel, droog en stofvrij zijn. Wanneer u klaar bent met het reinigen van uw vloer, kunt u vervolgens voorstrijkmiddel aanbrengen, oftewel primer, aan er zo voor te zorgen dat de egaline goed aan de vloer hecht. Wat voor soort voorstrijk u nodig heeft hang af van de soort egaline die u gebruikt en de ondergrond. In de productbeschrijving op onze website geven wij u advies over welk soort voorstrijk u het beste kunt gebruiken.

Stap 3

Nu dat de ondergrond is voorbereid en de voorstrijk goed droog is, kunt u beginnen met het aanmaken van de egalisatiemortel en daadwerkelijk beginnen aan vloer egaliseren.

Stap 4

Nu kan het echte werke beginnen. Giet de egaline na het aanmaken over de ondergrond en verdeel het met egaliseerrakel gelijkmatig over de ondergrond. Met deze stap is het essentieel dat juiste laagdikte in één keer wordt aangebracht.

Stap 5

Uw vloer egaliseren zit erop. U kunt de gebruikte gereedschappen schoonmaken. Dit kunt u simpelweg doen met water en een zachte borstel in de mengemmer. Hierdoor kunt u de gereedschap weer opnieuw gebruik voor toekomstige klussen.

Stap 6

Nadat u de egaline in de juiste dikte heeft aangebracht is het tijd om de geëgaliseerde vloer te laten drogen. De meeste soorten egaline zijn na ongeveer 4 tot 8 uur droog en te belopen. Ziet u nog steeds duidelijke natte plekken? Wacht dan met het belopen van de vloer.

Website link